TURNHOUT, BELGIA - Turnhout Everdongenlaan este la doar o aruncătură de băț de sediul central al Soudal din Belgia. Ceremonia de a pune piatra de temelie la fabrica Soudal nr. 5 au avut loc aici. Această nouă unitate de producție de ultimă generație va produce siliconi și adezivi din 2023. Fabrica nr. 5 va susține strategia ambițioasă de creștere a companiei în siliconi, adezivi și spume și va avea, de asemenea, noi angajați.

 

Naessens Industriebouw și Vanhout construiesc o fabrică ultramodernă complet automatizată de 20.000 m² pe aproape 5 hectare. Soudal este o companie 100% de familie, al cărei președinte și fondator Vic Swerts a pus piatra de temelie cu nepotul său Andreas. Împreună, ca membru al generației tinere și nu foarte tinere, au făcut acest lucru, simbolizând motto-ul companiei: „SĂ CONSTRUIM VIITORUL ÎMPREUNĂ!

 

Dirk Coorevits, directorul general al Soudal, care a câștigat anterior premiul pentru managerul anului, a declarat: „Deviza noastră este„ Să construim viitorul împreună! ” Literalmente se împlinește acum. În prezent, 12 din cele 23 de fabrici ale noastre sunt în construcție la nivel mondial. Aceasta implică în principal investiții care implică o creștere a capacității de producție și stocare. Dintre acestea, fabrica numărul 5 se remarcă atât în ​​ceea ce privește valoarea investiției, ambiția, cât și inovația. În această fabrică, în viitor, o cantitate mare de substanțe de etanșare va fi amestecată și încărcată într-un proces aproape complet automatizat. Datorită automatizării pe scară largă, va fi generat mai puțin gunoi și va fi redus consumul de energie. De zeci de ani realizăm sisteme ecologice. Acum ne extindem mentalitatea ecologică la infrastructură. Valoarea BREEAM a fabricii noastre va fi „excelentă”, ceea ce va fi un exemplu pentru multe dintre fabricile noastre din fabrica numărul 5, iar Soudal va construi, fără îndoială, viitorul în întreaga lume.

 

Dublarea capacității de producție la uzina Everdongenlaan a devenit urgent necesară. Acest lucru se datorează multor ani de creștere continuă, care în medie este mai mare de 10% de la an la an. În prima fază, aici vor fi produse etanșanți hibrizi, dintre care Fix ALL este cel mai cunoscut brand. Fabrica nr. 5 este o investiție de 40 de milioane EUR, care întărește rădăcinile profunde ale lui Soudal în regiunea Kempen, sporind în continuare ocuparea forței de muncă a Soudal, care are deja peste 1 100 de angajați la Kempen.

 

Despre Soudal

 

Soudal este cel mai mare producător european independent de etanșanți, spume și adezivi, atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel profesional al utilizatorilor finali. Cu peste 3.700 de lucrători, 23 de fabrici pe 5 continente, este o companie de familie 100% belgiană. Fondată de Vic Swerts și a devenit un jucător global și expert în produse chimice pentru construcții. Investițiile ample în dezvoltarea cercetării și viziunea pe termen lung a adaptării inovațiilor la piețele locale stau la baza performanțelor excelente ale companiei.

Fabrica nr. 5 Soudal N.V.