Parquet flooring

Cum să amplasați parchetul

Pentru montarea profesionistă a parchetului masiv sau laminat, execuția corectă este la fel de importantă ca alegerea adezivului potrivit.

Pregătire

Lăsați lemnul să ajungă la temperatura camerei în care urmează să fie montat, la o temperatură cuprinsă între 15 și 25°C și o umiditate relativă de 50% până la 75%. Pereții trebuie să fie complet uscați și cu siguranță să nu fie tencuiți recent. Este necesar să lăsați șapa proaspătă să se usuce complet. Șapa de ciment nu trebuie să aibă o umiditate remanentă mai mare de 2%. Pentru șape pe bază de sulfat de calciu, este permisă doar o umiditate de 0,5%. Podelele de deasupra subsolului trebuie să fie bine ventilate. În caz contrar, poate fi necesar să includeți un strat de control al umidității pentru a evita umezeala.

Scânduri din lemn masiv și parchet de lemn

Adeziv hibrid pentru parchet

Pentru scândurile din lemn masiv este ideal un adeziv hibrid de înaltă calitate, cum ar fi Soudal SMX 30 Plus, deoarece combină elasticitatea excelentă cu rezistența ridicată. Se va adapta pentru orice mișcare a lemnului. Fișa tehnică include lățimea maximă a scândurilor. Adezivii de parchet hibrizi Soudal au emisii foarte mici, pentru o calitate ridicată a aerului interior (GEV Emicode EC1-R Plus). Pentru pardoseli cu parchet laminat sau stratificat, MS 20 Plus poate oferi toate performanțele necesare.

Adeziv PU pentru parchet

Adezivul PU bicomponent PU-20P prezintă o rezistență și mai mare, dar efectuează o conexiune rigidă cu podeaua. Această conexiune foarte puternică nu va permite nicio mișcare, dar va asigura o aderență perfectă, de exemplu pentru parchetul din lemn masiv.

Suprafețe poroase

Adeziv pe bază de dispersie pentru parchet

Un adeziv pe bază de dispersie apoasă, cum ar fi DS-10P, are un conținut ridicat de materii solide (> 75%) și este adecvat pentru tipuri de lemn mai puțin sensibile la umiditate, aplicate pe suprafețe poroase. Aplicațiile tipice includ panouri mozaic din lemn pe panouri dure.

Amorse

Surface Primer (amorsa pentru suprafață) WBPR-11P poate îmbunătăți aderența pe suprafețe poroase. Când pardoseala are o suprafață nisipoasă sau acoperită cu pulbere, se recomandă Deep Primer (amorsa de profunzime) WBPR-21P. Ambele amorse sunt pe bază de apă și fără solvenți.

Eveniment de conștientizare: adezivi pentru parchet în cadrul Academiei Soudal

Impression event parquet adhesive in the Soudal Academy
Impression event parquet adhesive in the Soudal Academy
Impression event parquet adhesive in the Soudal Academy