Soudal application wood bonding

Adezivi pentru lemn pentru aplicații de tâmplărie

Adezivii pentru lemn sunt folosiți la o mare varietate de aplicații. Una dintre cele mai frecvente utilizări este lipirea lemnului în industria mobilei, printre alte utilizări generale în tâmplărie. Deoarece în momentul de față este disponibilă pe piață o gamă de adezivi moderni pentru lemn de înaltă calitate, aceștia sunt utilizați din ce în ce mai mult pentru crearea unor întregi structuri din lemn, atât în ​​aplicații interioare, cât și exterioare.

În funcție de aplicație și tipul de lemn utilizat, există diferiți factori de mediu (temperatură, radiații UV, apă) de luat în considerare pentru selectarea unui tip de adeziv pentru lemn. Soudal oferă o gamă de adezivi de calitate superioară, fiecare conformându-se unor niveluri precise de durabilitate, pentru a asigura o rezistență mecanică și finisare optime.

Clasele de durabilitate ale adezivilor pentru lemn

Clasificarea adezivilor pentru lemn este guvernată de standardele europene, fiind disponibile clase de la D1 până la D4. Adezivii pentru lemn Soudal disponibili fac parte din clasele D2, D3 sau D4 DIN EN 204. D4 este clasa cea mai înaltă, cu rezistență optimă la apă, adecvată pentru zonele de aplicare cu expunere la apă curgătoare sau condens; aceasta include aplicațiile exterioare expuse intemperiilor.

Cerințe